Sociaal ondernemen

Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan een betere arbeidsparticipatie in Nederland, vooral voor mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Werken zorgt voor meer kansen, meer sociale relaties, een betere gezondheid en een grotere bijdrage aan de economie. Een grotere arbeidsparticipatie komt zo ten goede aan onze hele maatschappij.

Ik wil me ontwikkelen tot “sociaal ondernemer zonder personeel” en ben aan het onderzoeken hoe ik daaraan invulling kan geven. Ik heb bijvoorbeeld gekozen voor Triodos als zakelijke bank. Ik doe mee met NL Doet. Verder zet ik mijn kennis in via deelname aan discussiebijeenkomsten en expertmeetings en door publicaties en presentaties. Ook zet ik me af en toe in als vrijwillig deskundige voor non-profitorganisaties met een klein budget.

In 2015 heb ik mijn website laten bouwen door Marc Don, aangesloten bij JOP Onderneemt (onderdeel van Emma at Work). Jop is een broedplaats voor talentvolle jongeren die on­danks hun beperking het lef en de drive hebben om zelf­standig te ondernemen. Ik heb een obligatie gekocht van sociale onderneming Driekant in Zutphen (biologische bakkerij/lunchroom die leerwerktrajecten biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt). Ook ben ik bedrijfssponsor geworden van Kledingbank Zaanstad. In 2016 heb ik mijn verjaardag gevierd met catering van dagbesteding Zonnehoek  en sociale onderneming Koken, eten en daten.